X
Back to the top
Clas Vårdstedt

Skivor

Titel : Du har mitt liv i din hand

Release : 10 maj, 2019

Label : David Media AB

Catalog ref. : DAVCD136

Format : CD

Om innehållet

Efter sex soloalbum släpper Clas Vårdstedt samlingsalbumet "Du har mitt liv i din hand" 

Materialet på nya skivan är sånger som getts ut mellan åren 1997 till 2017, allt från de översatta lovsångerna Jag kan bara ana och Obeskrivlig till de älskade sångerna Du har mitt liv i Din hand och Himlen på besök. På nya skivan presenteras sångerna på ett avskalat och innerligt sätt med bara sång och piano. Clas röst ackompanjerad av pianisten Mikael Bergström. Resultatet blir vackert och finstämt.

Clas Vårdstedt har på ett särskilt sätt visat sig vara en tröstens och hoppets förkunnare. En sångförfattare som förmår att beskriva Guds närvaro i det enkla, vardagliga - i det som kallas för våra liv. Vittnesbörden om hur hans sånger berört och nått människor i situationer där de desperat har behövt en påminnelse från himlen är många.

Det nya greppet på samlingsskivan ger nytt liv till en sångskatt som är fortsatt aktuell för år som kommer.

LÅTLISTA

 1. Här och nu
 2. Du är min tillflykt
 3. Förlorar jag dig, förlorar jag allt
 4. Ändå tror jag på dig
 5. Du har mitt liv i din hand
 6. Mitt hjärta hos dig
 7. Obeskrivlig
 8. Lär mig
 9. Då lyser namnet Jesus än
 10. Jag kan bara ana
 11. Stor är din härlighet
 12. Himlen på besök

Clas Vårdstedt,
David Media AB
DAVCD124

Titel : Mitt hjärta hos dig

Release : 24 november, 2017

Label : David Media AB

Catalog ref. : DAVCD124

Format : CD

Om innehållet

Från att hösten 2013 varit ambassadör för den internationella kristna fadderorganisationen Compassion byter nu Clas samarbetspartner till den svenska väletablerade ERIKSHJÄLPEN och i samma stund släpps också ett nytt album, ”Mitt hjärta hos dig” (David Media AB) där allt överskott oavkortat går till Erikshjälpens arbete med att hjälpa barn i extrem fattigdom.

”Mitt hjärta hos dig” innehåller 10 personliga, levda sånger, om den Gud som springer oss till mötes, om hur livet kan göra ont men att inte släppa taget utan trotsigt sjunga om hoppet i honom, om att våga tro att i Gud kan det omöjliga bli möjligt! Sånger till tröst och att sätta sitt hopp till Gud. Om att likt heliga Birgitta be bönen "låt mig se din väg och villigt följa den”.

Till våren & sommaren 2018 ger sig alltså Clas Vårdstedt återigen ut med sitt sexmannaband på en konsertturné. Passa på att boka en konsert redan nu !

Medverkande sångare & musiker

Frank Ådahl, Pelle Ankarberg, Lari Basilio (US/BRA), Michael Ruff (US), Erik Mjörnell, Anders Glemsjö, Mattias Uhrbom, Richard Renklint, Markus Lundgren och Mikael Bergström

Cover2_Didipack12x12cm

Titel : Förlorar jag Dig, förlorar jag allt

Release : 14 april, 2013

Label : David Media AB

Catalog ref. : DAVCD102

Format : CD

Om innehållet

13 sånger varav 11 nyskrivna sånger från Clas penna och två älskade psalmer/hymner i nya arrangemang med tillägg.

Medverkande sångare & musiker

Pelle Ankarberg, Petrus Boberg, Ronny Johansson, Fredrik Wennersten, Per Alexanderson Charlotte Nordin, Viola Grafström, Emanuel Sandgren, Edvin Ingberg, Thomas Hall, Erika Backlund, Märta Nilsson, Anna Vårdstedt, Karolina Arnell, Emelie Fransson, Caroline Knutsson samt Clas & Annas tre döttrar Melina, Agens och Elsa.

Noter & förhandslyssna

Noter finns utgivna till samtliga sånger och beställs hos David Media AB

111033188386072316_1296660348174_w312

Titel : Evig är Guds nåd

Release : 17 april, 2011

Label : David Media AB

Catalog ref. : DAVC79

Format : CD

Om innehållet

Clas Vårdstedt är en av kristenhetens mest erfarna musiker och hans karakteristiska röst har hörts på inte bara de egna produktionerna utan också på skiva med Erik Tilling, i duo med Michael Johnson och på ytterligare ett 15-tal skivor. Nya skivan Evig Är Guds Nåd är en ovanlig Vårdstedt-skiva då den enbart innehåller egna låtar efter år av skrivkramp.

– Det här känns som min viktigaste skiva, både för att jag skrivit alla sånger och för att jag fått gräva djupt i Ordet säger Clas Vårdstedt. Sångerna på Evig Är Guds Nåd är resultatet av ett tilltal på en konferens, litteratur av Peter Halldorf och Magnus Malm samt förkunnelsen i hemförsamlingen.

12 egna sånger med en skön musikalisk variation. Texterna har synats av två erfarna pastorer och teologer och sångerna kommer i en väl genomtänkt ordning som skulle kunna fungera för en mässa.

Evig är Guds nåd är Clas Vårdstedt fjärde skiva på David Media.

Medverkande sångare & musiker

Pelle Ankarberg, Per Nordbring, Samuel Videsäter, Erik Tilling, Charlotte Nordin, Thomas Hall, Erika Backlund, Märta Nilsson, Anna Vårdstedt, Melina Vårdstedt

Noter & förhandslyssna

Noter finns utgivna till samtliga sånger och beställs hos David Media AB

6220921278676311117_1267286605100_w312

Titel : Herre, led oss

Release : 1 april, 2008

Label : David Media AB

Catalog ref. : DAVC55

Format : CD

Om innehållet

Clas Vårdstedt är en uppskattad översättare, musiker, lovsångsledare,producent och sångare som samarbetat med namn som Erik Tilling, Michael Johnson, Bengt Johansson och Christer Sjögren. Men Clas har, som kollegorna Tilling och Johansson, en speciell kärlek till lovsången. På senare tid har han också prioriterat att spela in egna och andras lovsånger!

På ”Herre led oss” samarbetar Clas med en av Sveriges verkliga lovsångsveteraner – Ann Alinder. Ann som medverkade redan på den klassiska skivan ”En Tid Av Skörd” har skrivit många lovsånger som ”Du ger oss liv” och ”Sätt våra hjärtan i brand” och som fortfarande sjungs i kyrkor över hela Sverige.

På nya skivan ”Herre led oss” fortsätter Clas med något som han gör utomordentligt väl och som han påbörjade på senaste skivan ”Obeskrivlig” (DM 2006) – nämligen att översätta kända, utländska lovsånger till svenska. Tio av skivans tolv spår är översättningar av sånger från Chris Tomlin, Matt Redman, Paul Baloche, Brenton Brown, Mac Powell m.fl.

Som lovsångsledare ser Clas sitt översättningsarbete främst som ett sätt att leda människor in i tillbedjan men även att länka ihop svensk kristenhet i den världsvida lovsången. Det multinationella präglar även Clas hemförsamling Ryttargårdskyrkan (EFK) där skivans titelspår ”Herre led oss” kom till. En sång som handlar om att förenas i en längtan och ett hopp och att ledas framåt av Herren tillsammans

– Min längtan med det här albumet är att det med sina sånger skall få föra människor in i tillbedjan och vidare att det får konsekvens i våra liv till en djupare överlåtelse till Honom säger Clas.

Medverkande sångare & musiker

Fredrik Lindholm, Christian Mjörnell, Erik Mjörnell, David Levinsson, Per Alexandersson, Ann Alinder, Thomas Hall, Erika Backlund, Märta Nilsson, Anna Vårdstedt

Noter & förhandslyssna

Noter finns utgivna till samtliga sånger och beställs hos David Media AB

5392238265233419566_1271755462504_w312

Titel : Obeskrivlig

Release : 13 maj, 2006

Label : David Media AB

Catalog ref. : DAVCD42

Format : CD

Om innehållet

En av 2000-talets starkaste svenska lovsångsskivor?! Clas Vårdstedt är en av våra främsta sångare.

Han har förutom sina egna skivor medverkat på skivor med bl.a. Michael Johnson och Erik Tilling samt som producent av Kristina Bergvalls (f.d. Svensson) kritikerrosade skiva ”Med öppna händer”.

Efter en tids tystnad har Clas spelat in uppföljaren till den mycket uppskattade skivan ”Du är min tillflykt” och denna gång handlar det om en skiva med det som ligger honom allra närmast om hjärtat – lovsång.

Skivan, som fått namnet ”Obeskrivlig” innehåller 11 spår, samtliga sånger är utvalda från en stor utländsk repertoar och Clas har själv skrivit svensk text till samtliga sånger.

Här återfinns bl.a. Mercy Mes genombrottsång ”I can only imagine” som på svenska fått namnet ”Jag kan bara ana”. ”Agnus Dei” av Michael W Smith har samma namn i den svenska versionen, Marie Barnetts lovsång ”Breathe” (inspelad av bl.a. MWS och Rebecca St James) heter ”Du är mitt andetag”. Dessutom finns det två sånger skrivna av Steve Curtis Chapman som på svenska heter ”All ära” (Much of you) och Rikedomen i Jesus (Treasure of Jesus).

Viola Grafström medverkar i starka duetter på 2 av spåren. Dels i titelspåret ”Obeskrivlig” som Chris Tomlin gjort till en världshit samt i Marie Barnetts oförglömliga lovsång ”Breathe” som på svenska fått namnet ”Du är mitt andetag”.

Medverkande sångare & musiker

Anders Glemsjö, Samuel Videsäter, Fredrik Wennersten, Per Alexandersson, Viola Grafström, Thomas Hall, Mats Strand, Märta Nilsson, Anna Vårdstedt

Noter & förhandslyssna

Noter finns utgivna till samtliga sånger och beställs hos David Media AB

4822928773331371279_1267286217332_w312

Titel : Du är min tillflykt

Release : 10 september, 2003

Label : David Media AB

Catalog ref. : DAVCD19

Format : CD

Om innehållet

 Clas Vårdstedt har medverkat i de uppskattade TV-programmen ”Minns du sången” och ”Sjung min själ” och på ett flertal skivproduktioner (t ex med Micke Johnson, på Erik Tillings ”Göm mig i dina vingar” och ”Nära faderns hjärta 4”)

Clas första soloskiva innehåller personliga dagboksanteckningar om vandringen med Gud. Tankar om vad vi väljer att bygga våra liv på eller kring. Sånger om identitet, Guds omsorg, kärlek, tvivel och tillbedjan.

Medverkande sångare & musiker

Klas Anderhäll, Olle Junholm, Lars Ekberg, Anders Glemsjö, Samuel Videsäter och Fredrik Wennersten

Noter & förhandslyssna

Noter finns utgivna till samtliga sånger och beställs hos David Media AB

1993, Blandade artister, ”Band Collection” med SOLID

1994, SOLID, ”His name”

1997, Clas Vårdstedt & Michael Johnson, ”Om så bara för dig”

1999, Clas Vårdstedt & Michael Johnson, ”Allt jag behöver”

1999 Blandade artister, ”Pop 99”, artist & låtskrivare

2000, Minns du sången 3, SVT, solist

2000 Blandade artister, ”Om kärleken”, artist & låtskrivare

2001, Erik Tilling, ”Göm mig i dina vingar”, solist & låtskrivare

2002, Sjung min själ, SVT, solist

2002, Blandade artister, ”Lovsång från Davids hjärta, fjärde samlingen”, artist & låtskrivare

2002, Blandade artister, ”Nära faderns hjärta, vol 4”, artist & låtskrivare

2004, Blandade artister, ”Lovsång från Davids hjärta, femte samlingen”, artist & låtskrivare

2005, Kristina Bergvall, ”Med öppna händer”, producent & keyboardist

2006, Erik Tilling, ”Hopp”, solist

2007, Blandade artister, ”Nära faderns hjärta, vol 6”, artist & låtskrivare

2008, Millan Holm ”Julefrid”, solist

2010, Erik Tilling, "Vid min sida", solist & textförfattare

2012, Erik Tilling, ”Hymn för sökare”, dragspel

2012, Blandade artister, ”Gudslängtan”, artist & låtskrivare

2013, Sofia Wastesson, ”Fint regn faller”, hammond, inspelning & mix

2013, Blandade artister, ”Förtröstan”, artist & låtskrivare

2013, Blandade artister, ”Befriande nåd”, artist & låtskrivare

2014, Fernandinho, ”Acústico”, Faz Chover, solist

2014, Blandade artister, ”Nära faderns hjärta, vol 9”, artist & låtskrivare

2016, Blandade artister för Syriens barn, ”För kärleks skull”, artist & låtskrivare

Därtill textförfattare/översättare på ytterligare ett 15-tal album.

COPYRIGHT CLAS VÅRDSTEDT PRODUKTION 2022